Om vår kennel och oss

Om Kenneln

Kenneln startade 2001 och det var en ren tillfällighet. Fredrik Steen, Kennel Ziegerkamp, ville låna min tik Valsmossens Tindra och para henne i Tyskland. Tyvärr blev det försent att få införseltillståndet och då beslöt jag mig för att ta en kull själv i Sverige. Nu behövde jag kennelnamn och jag provade massor av varianter, men inget fungerade. Då kom Bosse Nyman, kennel Triumph, på besök och han berättade att han varit i Japan och dömt hund och där kallade man honom Nyman-San, Nyman min vän. Då blev mitt kennelnamn såklart Kwai-San, efter min fina schäferhane Mischalands Kwai, min vän. Bild: Mischalands Kwai & Valsmossens Tindra

Om oss

Jag heter Maggan och har alltid varit galen i hundar. Fick min första schäfer när jag var 13 år gammal och året därpå tävlade jag appellklass spår. Sen rullade åren på och en period tävlade jag islandshästar samtidigt med bruksprov. Mitt intresse för utställning har inte varit mitt förstahandsval utan jag vill ha en stabil och mentalt bra hund att tävla och skulle hunden dessutom vara snygg så är det som grädde på moset. Exteriören är viktig men ska inte vara extrem.

Björne är min ständige följeslagare men han föredrar paddling, fyrhjulingsafari och älskar skogen (och mig också förstås). Han ger mig kritik då jag tränar för någon tävling och ger mig både ris och ros. Han har bra koll även om han aldrig tävlat hund. Hundarna har stor respekt för honom och han har mycket god hand med dom.

Vi bor i Mo, Lögdeå i Nordmalings kommun och har nära till skogen, älven och havet.